Green Ambassador programm

The GreenQuest intro
0

The Green Quest

In 2017 werkte de Hanzhogeschool Groningen samen met het Financieele Dagblad (FD), BNR Nieuwsradio, Engie en Suez aan het project The Green Quest. De kick-off bijeenkomst markeerde het begin van een periode van 12 weken waarin we op avontuur gingen: de zoektocht naar onze duurzaamheidsambities. Hoe kunnen we onze hogeschool verder verduurzamen? Paul van der Wijk, licht toe waarom wij als onderwijsinstelling duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Doelstellingen

Tijdens de twaalf weken gingen vier missieteams aan de slag met de vier doelstellingen van de Hanzehogeschool Groningen: twee technische en twee droomdoelstellingen.

Technische doelstellingen

  • In 2025 heeft de Hanzehogeschool Groningen de gaskraan op 0 gezet.
  • In 2025 heeft de Hanzehogeschool Groningen 0% restafval.

Droomdoelstellingen

  • In 2025 is elke afgestudeerde student van de Hanzehogeschool Groningen een duurzame ambassadeur.
  • In 2025 is elke medewerker van de Hanzehogeschool Groningen een duurzaam en gezond rolmodel voor de studenten.

De doelstellingen werden bij de kickoff bijeenkomst gepresenteerd onder toeziend oog van het Green Team: een team bestaande uit duurzaamheidsexperts als Ruud Koornstra, Talitha Muusse, Jan van Betten, Marieke van der Werf, Mark Beumer en Maurits Groen. Het Green Team heeft ons gedurende the Green Quest begeleid en gecoacht. Kijk hieronder naar de terugblik van de kickoff bijeenkomst.

https://youtu.be/d-qSMgDBTbI

The GreenQuest intro

Leave us a comment